Logo

Ekipa

Športna oprema


Športna medicina

Leon Cebovski je osteopatski terapevt.
Osteopatija je holistična metoda zdravljenja. Uporablja blage in neboleče gibe, s katerimi rahlja napetosti, pomaga k boljši gibljivosti in spodbuja samozdravilno moč telesa. K osteopatu se odpravljajo športniki s težavami v lokomotornrm sistemu (človeški skelet). Parietalno področje osteopatije je osredotočeno na kosti, vezi, sklepe, sklepne ovojnice in mišice. Je stara in iz naše strani preiskušena metoda diagnosticiranja in zdravljenja. Spada med manualne metode zdravljenja in komplementarno medicino. Osnovna naloga osteopatije je odpraviti mehansko blokado v lokomotornem sistemu tako, da se lahko njegovi posamezni deli ponovno normalno in skladno gibljejo.


Miofascialna masaža

Miofascialna masaža je vrsta masaže, ki je osredotočena na zdravljenje bolečin v mehkih tkivih. Je ročna terapija miofascialnih ali žariščnih bolečih točk – vozličkov  v mišicah. S tehniko določenih prijemov prenapete skeletne mišice sproščamo in s tem povečamo obseg giba in zmanjšamo bolečino. Žariščne točke se aktivirajo zaradi akutne ali kronične preobremenitve mišic pri dolgotrajnem ali ponavljajočem se stresu. Masaža preprečuje povečan mišični tonus (napetost mišic), otekline, bolečine, vnetje, nezmožnost relaksacije in kronično utrujenost.

Cilj miofascialne masaže je pri športnikih normalizacija  tkiva in  zmanjševanje mišičnega tonusa, katerega povzroči naporna športna aktivnost. Miofascialna masaža pospeši prekrvavljenost tkiv in s tem posledično nudi boljši dotok kisika do stimuliranih tkiv in hitrejšo regeneracijo po napornih treningih.


Osebnostni razvoj športnika

VILJEM ŠČUKA, šolski zdravnik in psihoterapevt, je zdravnik, ki je svojo strokovno dejavnost usmeril v raziskovanje in razvoj zdravega načina življenja otrok in mladostnikov, se specializiral v šolski medicini, dispanzerski  metodi dela in psihoterapiji. Raziskuje socialne bolezni, ki so posledica neustrezno naravnih družbenih odnosov nasploh in izbranega življenjskega sloga posameznikov. Kritično je naravnan do permisivne (popustljive) vzgoje, ki je podlaga potrošniškega vedenja in do neoliberalnega odnosa politike do zdravstva in šolstva, kar je vzrok za odklone v čustvovanju in vedenju otrok in mladostnikov ter za čedalje pogostejše psihosomatske težave odraslih.

Ustrezno usmerjeni osebnostni razvoj otroku omogoča sposobnost odprtega soočanja s problemi, jasno razmejevanje jaz-ti odnosov, prevzemanje odgovornosti za lastne odločitve, sposobnost ozaveščenosti sebe (avtorefleksije), odprto in jasno odzivanje na izzive iz okolja, jasno oblikovanje življenjskih usmeritev, z osebno izkušnjo oblikovan sistem vrednot, visoko frustracijsko toleranco in samodisciplino, primerno socialno in ekološko naravnanost, celostno zdravje (telesno, duševno in socialno).

DRAGAN PIJEVAC je Viljemov asistent. Trenutno se na doktorskem študiju psihologije izobražuje na področju vedenjske in kognitivne nevroznanosti.


Regresija v osebno preteklost

VESNA MAUKO BOŽIČ se že več kot desetletje ukvarja z regresijo. Metoda, po kateri jo izvaja, temelji na terapevtskih načelih nehipnotične regresije, ki jo je zasnoval Američan Bryan Jameison, izpopolnil pa Šved dr. Jan Erik Sigdell.
Z regresijo odkrivamo in prepoznavamo podzavestne vedenjske ter mentalne vzorcev. Med samim procesom regresiranec vzpostavi stik s spomini na praizkušnjo iz preteklosti, ki še danes določa njegov način razmišljanja in doživljanja. Regresiranec je pri budni zavesti in hkrati v stiku z nezavednimi deli svoje psihe. Zavestna prisotnost med procesom omogoča spontan in takojšen pretok informacij iz nezavednega v zavedno, kar vodi do globokega uvida v svoje vedenje in življenjsko situacijo ter posledično v preoblikovanja psihe. In ko v psihi pride do spremembe, se sproži spontan proces spreminjanja človekovega vsakdana.
Pravzrok vedenjskih in mentalnih vzorcev, ki nam sledijo v napoto pri nadaljnem osebnem napredku, lahko odkrijemo v zgodnjem otroštvu, v prednatalnem obdobju ali še dlje v preteklosti.

Z regresijo odkrivamo in prepoznavamo podzavestne vedenjske ter mentalne vzorcev.


Pravna služba